Nyår med nyårslöften


Om jag inte m9nns helt fel så har jag tidigare skrivit att nyårslöften bara är till för att brytas och av denna anledning har jag tidigare inte gett något nyårslöfte...men detta år... men detta år... - dags för andpaus - ja, detta år så lovar jag att jag skall sitta på min motionscykel 2 gånger i veckan. Jag har trots allt varit på tok för dålig på att använda detta träningsverktyg. Jag har den ju hemma, så varför använder jag den inte? Tror att den klart främsta anledningen är lathet. Men nu får jag försöka lägga undan denna lathet och börja träna lite.

Veckans dikt

Nu är det då inte långt kvar av detta år och vad gör man då inte om inte skriver en ny dikt.

-----

Du finns här hos mig
Du sitter här hos mig

Det här är nästan för bra
För bra för att vara sant

Men jag vill ha mer

Jag vill ha ömhet
Jag vill ha närhet
Jag vill ha... DIG

-----

Snart nytt år / Hur blir 2012?


Snart startar ett nytt år och hur skall det bli?
Men innan jag skriver hur jag tror att 2012 blir skall jag skriva hur 2011 verkligen va?
Visst 2011 innehöll ju några "godbitar" och dessa skall jag nu försöka komma ihåg att nämna.
2011 inleddes med ett nytt SM, ett shogi-SM. Detta SM har nu spelats 13 gånger (hoppas att jag räknat rätt) och jag är den ända personen som har medverkat vid alla tillfällena men de riktiga framgångarna har uteblivit eller hur skall jag skriva. 2011 slutade med att jag slutade trea.
Året gick vidare och en ny shogi-tävling bankade på dörren, denna gång i Trollhättan (där jag bor). Det var en tävling som hade en ny form (nåväl, helt ny är den inte för det har spelats många gånger.... i Japan, men aldrig i Sverige/Europa). Tävlingen slutate.... katastrofalt. Jag/mitt lag kom sist. Men det spelade inte mycket roll, vi genomförde det i alla fall.
Vid den här tidpunkten hände något annat fantastiskt, jag träffade den kvinnan som idag är min flickvän. ;)
På hösten (6/11) inträffade något som var mycket trevligt. Jag åkte då till Teneriffe för fyra veckors fysisk träning. Jag blev allt starkare och jag tror/hoppas att hela jag blev bättre. 4 veckor på Teneriffe för bara 2240kr. Kan ju faktiskt inte bli mycket bättre.
När jag läser det jag just har skrivit så inser jag att 2011 va inte så händelserikt för min del.

Hur blir då 2012?
Ja, den som ändå kunde svara på detta...
Jag tror inte att det kommer att bli speciellt händelserikt. Jag kommer inte ens att vinna någon drömvinst på lotto och dryga 100 miljoner kronor.
Jag gick för några år sedan en kurs i hur jag ska göra för att vinna drömvinsten på lotto men jag inser att jag "faller" redan på första steget, alltså att lämna in en lottokupong.
Steg två var sedan att fylla i de rätta numrerna.
Steg tre är att hoppas på det bästa.
Hur blir nu 2012?
Det som jag gjorde 2011 skall jag också göra 2012 fast jag kommer inte (tyvärr) åka till Teneriffe, jag får vänta tills 2013 (fast om jag får åka då kan jag inte vara säker på).
Sjukdomsmässigt hoppas att jag inte på någon förändring, ingen försämring i alla fall. Jag kan idag liknas med en levande sjukdomsarsenal (kanske lite överdrivet) och ibörjan av året kanske kanske jag får en ny och bättre rullstol. Visst, rullstolen som jag har idag klarar jag mig hyffsat med men jag vill ändå ha en annan. Det finns egenskaper med den nuvarande som jag inte är helt förtjust över. :( Men det återstår att de om det kan bli någon ny. Hoppas att första steget (mot ny rullstol) kan tas redan den 3 januari.

Nyårslöften ja.. det är mest löften som är gjorda för att brytas.
Själv har jag tidigare år inte givet något nyårslöfte men detta år tror jag att jag kommer att "ge" ett sådant. Får se hur länge jag kommer att kunna hålla det.

Vad som händer mer under 2012 vet jag inte om jag skall våga gissa om. Att det skulle kunna bli något men mitt och flickvännens förhållande.... kanske... kanske... Vet ju inte riktigt vad jag skall våga tro eller ens hoppas på. 

Snart jul + veckans dikt


Idag är det den 23:de december vilket innebär att imorgon är det dax för julafton (misstänker/hoppas att det inte kommer som någon nyhet för någon) och ju äldre man blir desto mer "viktigt" är det då att få träffa övriga familjemedlemmar och mindre viktigt är det med julklapparna.

 De övriga "familjemedlemmarna" blir ju trots allt bara fler med tiden. Förra året hade min lillasyster fått en son och till i år så har jag en flickvän. :)

Julklapparar ja, inte lika viktigt nu men ändå viktiga. Nu är de (allihopa) i alla fall införskaffade.
Tror allt att detta blir en riktigt bra jul.....tror jag i alla fall. Framförallt så hoppas jag det. :)

Med start föregående vecka så kommer här "Veckans Dikt".

----------

 

Jag skulle finnas där för dig
närhelst du skulle behöva mig
Men jag skulle lämna dig ensam
om du ville vara ifred

 

Jag skulle ge dig en kram
om du behövde ömhet

 

Jag skulle trösta dig om du var ledsen
och torka en tår från dig kind om du grät

 

Jag skulle tro på det du säger
Och du skulle kunna lita på mitt ord


Äntligen har det skett


 Ja nu har det slutligen hänt
Jag har åkt buss

- Men vaddå, skulle det vara något märkvärdigt?

Ja, lite faktiskt, lite annorlunda va det allt.
Som ni kanske vet så använder jag rullstol (på heltid) och jag har inte många gånger åkt buss med rullstolen. Det har hänt tidigare och det är inte något av mina mer positiva minnen.

Det gick idag så bra så att jag kan tänka mig att göra det igen. :)

I övrigt har det inte hänt mycket i mitt liv. Lite julklappar har införskaffats, så nu är NÄSTAN alla julklappar inköpta. :)

Tänkte att jag skall avsluta dagens blogg med "Veckans dikt". Tanken är att det skall komma en dikt varje vecka och de dikterna som jag skriver här är alltid skrivna själv. Dagens/veckans dikt är på engelska men många dikter på engelska har jag dock inte skrivit, de fleste är på svenska.
 
                           
                                                                      Veckans dikt



                                                       I saw you in the middle of the night
                                                       And at once I felt I had a crush on you

Don’t walk away
Don’t leave me alone

I saw into your eyes
And saw my own dream

My dream was here
My dream was reality

 Don’t walk away
Don’t leave me alone

 I could do everything
Everything, just for you

I could be the man
The man of your life

 Don’t walk away
Don’t leave me alone

 Don’t walk away
Don’t leave me alone


VÄSTTRAFIK chockar igen


 Alldeles precis hade jag tänkt att åka till Vänersborg med en färdtjänst (från Trollhättan - ca 1 mil). Jag ska vara där 19.00 och deras ända förslag var att åka 17.35! Jag tror ju att jag skulle kunna krypa dit på denna tid. Jag tycker det är näst intill skamligt att bara ha sådana förslag. Ja, jag kunde få en senare tid men den skulle komma först 18.50 (och det skulle bli väldigt tajt med tid).

 Nä, nu får allt Västtrafik skärpa sig.

Gårdagen


Ja, igår var jag så på ett julbord, fastnade i en hiss, väntade på en taxi i en evighet (kändes det som). Som ni märker har det inte hänt speciellt mycket men jag skall ändå försöka utveckla det som jag varit med om lite granna.

1. JULBORDET
 Det finns inte så mycket att säga om detta julbord. Jag hade fruktat att jag skulle vara klart yngst där MEN det va jag faktiskt inte... några riktigt små barn var allt med där.
Snittåldern där var givetvis hög... men det kunde ha varit värre, mycket värre.

2. FASTNADE I EN HISS
 För att komma till julbordet var man tvungen att använda en hiss, evenemanget var allså inte på markplan. Arrangörerna hade en del problem med hissen (vilket jag fick viss erfarerhet av). Att jag satt fast det gjorde jag dock bara i knappa minuten så det blev ingen panik - det hade varit värre om jag hade behövt besöka toaletten omgående.

3. Taxieländet
Lite dum som jag var bokade jag taxi först när julbordet va över (17.00). Jag skulle få vänta 35 minuter. !7.35 skulle taxin komma. 17.30 ringde det på min telefon, beställningscentralen sade att min taxi var 15 minuter sen. Jag tyckte då att jag fått vänta ett bra tag.. men lite längre kunde jag allt vänta. Nåväl, vad gör man inte, de nya tiderna va bara att acceptera. Detta innebar att jag nu skulle få vänta 50 minuter på en taxi. Ett nytt samtal kom från  beställningscentralen som sa att den taxin jag väntat på var lite sen. Jag skulle få en "Ny" taxi bara 10 minuter senare (alltså 18.00). 18.05 hade det fortfarande inte kommit någon taxi när jag fick ett nytt samtal - det var från taxin som faktiskt var på väg. Hann kom bara någon minut senare men totalt hade jag då fått vänta i över en timma.
Det blev alltså lite rörigt men det är inte så ovanligt för "Västtrafik".
Man får alltså vänta i över en timma på en taxi för att taxibolaget skall nämligen effektivisera lite. Det blir allt lite värre om jag säger att det finns andra taxibilar som får stå helt overksamma en stor del av tiden.
Detta är värkligheten för de (bland annat jag själv) som behöver åka färdtjänst.

Snart jul


 Nu är det mindre än 2 veckor kvar till jul och nu har min önskelista blivit oerhört mycket längre. Från 0 önskningar till 1.:s

 Igår var flickvännen med till mina föräldrar för att äta. Föräldrarna tycks tycka om henne och hon tycks även tycka om mina föräldrar. Det hade nog kunnat bli problem om flickvännen och föräldrarna inte skulle tycka om varandra.

 Om några timmar skall jag iväg till årets första (och troligen det ända) julbord. Har en känsla av att det är knappast något negativt att vara lite hungrig när man åker dit. :)
Det är NHR Trollhättan/Vänersborg som annordnar detta julbord och julbordet kommer att äga rum i grannkomunen men vad gör det när det är helt gratis att gå dit (för medlemmar). Att jag tidigare har arbetet för just NHR gör ju inte saken sämre passande. :)

Tillbaka till vardagen


 Nu har jag varit tillbaka i Sverige ett antal dagar och det som jag "fruktade" alltså att jag skulle få "problem" med kylan har väll blivit just så. Jag har ju blivit aningen förkyld.... eller om det är en förkylning vet jag inte säkert men näsan rinner i vilket fall likt Niagarafallen, kanske är det något annat... vad vet jag?

 Tillbaka till vardagen igen får man ju göra bästa möjliga utav situationen.
Inser nu att det bara är lite drygt 2 veckor kvar till julafton... konstigt att jag inte längtar. Det var roligare med julafton när man var yngre.
Fast det är klart, det är alltid trevligt att få träffa övriga i familjen, trots allt är dessa möten numera inte så jättevanliga.

Vad har man annars att se fram emot?
Vad ska göras?

 Ja lite papper skall skickas in till Försäkringskassan, men som ni alla kan förstå är kanske inte detta det allra roligaste men även det måste göras.
 Idag är det en ny träff med "min" klubb och det skall bara bestämmas lite om vi skall träffas någon mer gång i år. Sedan får det också bestämmas när våra möten skall börja anordnas igen nästa år.
2012 skall bli lite intresant på så vis att förhoppningsvis skall vi återigen anordna en tävling, en tävling som tidigare ALDRIG har spelats i Europa! Förlåt, en gång har en sådag tävling spelats...och det var i min hemstad. :)

Vad är det som är så speciellt med denna tävling?
Och vad är det för typ av  tävling?

Det är en tävling i det japanska brädspelat "Shogi".
Det som är så speciellt med denna tävling är det att i vanliga tävlingar så spelar man en mot en MEN i denna tävling så spelar man två mot två. Dessa två MÅSTE vara en man och en kvinna och de skall göra varannat drag UTAN att prata med varandra.
Liknande tävlingar spelas i Japan med jämna mellanrum men inte utanför Japan.

Det som nu återstår är att höra med förbundet när vi skall få genomföra denna tävling eller rättare sagt när vi INTE skall genomföra denna tävling. Vill ju inte att den krockar med andra tävlingar anordnade av förbundet.

Hemma igen


 När jag vaknade upp imorse kändes det lite annorlunda. Var va jag någonstans? Det var ju kallt, vadan detta?

Jo, allt har ju en fullständigt naturlig förklaring.
Jag är nu tillbaka till Sverige igen.
Nåväl, trots allt är det ju plusgrader även här men det var varmare, betydligt varmare de senaste dagarna som jag har vaknat. En annan sak som skiljer är att nu har jag ingenting planeratför dagen, absolut ingenting. Tidigare har jag ju haft frukort, färdigordnad frukost. Nu är den ju så långt ifrån färdigordnad man bara kan komma. Och efter frukosten har det varit dax för träning, nu har jag ingenting av detta. :s Trots allt är det väl bara att vänja sig. Hoppas att jag kommer till Vintersol igen 2013. Men jag kommer ju inte dit om jag inte söker, därför vill jag uppmana alla att söka.
De som var där i år hade antingen
- MS eller
- Reumatism

Jag tycker att ALLA med en diagnos (någon av dessa båda) skall söka dit. Det värsta som kan hända är ju faktiskt att man får avslag och det är ju inte hela världen.
4 veckor på Tenerife (med helpension) för bara 2240kr. Alla har ju trots allt råd med detta.
Jag glömde nog att nämna en sak, frygbiljetten dit, den igår i detta pris. :)

Så vad finns det då för anledning till att inte försöka komma dit?
Ja, man behöver förvisso en remiss från en läkare, men nästa gång ni skall till läkaren säg då att ni vill till Vintersol.
Vill man sedan vara där på sommaren eller på vintern?
För egen del har jag varit lite tudelad i denna fråga. När vill jag egentligen dit?
Det lär finnas mest ungdommar där på sommaren.
Man slipper 4 veckor av vintern och halkan om man åker dit på just vintern - någon halka finns det inte där.
Givetvis hade det varit trevligt men lite fler unga personer där, men för egen del är jag faktiskt mest glad över att vara där på vintern så att jag slipper kylan i Sverige. När jag var där denna gång hade det förvisso inte hunnit bli så eländigt väder i Sverige. Detta väder kommer nu istället när jag kommer hem. :(

Så till slut vill jag uppmana ALLA att söka dit, ni kommer inte att ångre er.

Fredag idag


Läste just vad jag tidigare har skrivit  och i de allra flesta inlägg som jag har gjort så har jag nämt när jag ska åka hem, okey det är snart men är inte det ganska ovesäntligt.
Så nu tänker jag inte nömna att jag åker hem i övermorgon (på söndag alltså).

Jag skulle bra gärna vela ha riktigt många läsare varje gång jag skriver något, men vem går in för att läsa praktiskt taget ingenting alls?
Nåväl, jag hoppas att i denna blogg kommer det att stå lite mer "viktiga" saker när jag nu kommer in igen i den stora välden. För att vara ärlig, här kommer man inte att komma med de "stora" nyheterna.
Fär någon/några dagar sedan såg jag filmen "Känd från TV". Lite intressnt var deen allt, inte utan att man fick sig en liten tankestälare. Vill man vara känd? Njaeae - Givetvis finns det både fördelar och nackdelar med detta. Vad tycker ni som läser denna blogg?

Nu har "svaret" kommit

I tisdags skrev jag "Vad har jag glömt" och nu vet jag verkligen det. I tisdags hade jag ett tillfälle för massage bokat, jag hade även betalt detta. Men jag lyckades att glömma det, Inte utan att jag skäms lite. :(

Klockan är nu bara lite drygt 10.00 men jag har ändå redan haft 2st träningspass. Men nu är det lugnt... ett tag, nästa pass är om knappa 2 timmar.

Torsdag idag och på söndag skall jag åka hem, hem till kylan igen. :(

RSS 2.0