Efter dagens träning

Nu måste det vara något som inte stämmer, jag skrev ju i förrgår. Jag måste ha drabbats av en akut abstinens av att få skriva.
Nåväl, jag skall nu göra mitt bästa för att råda bot på denna abstinens
Idag har jag varit och spelat lite rullstolsinnebandy (precis som jag brukar göra) och jag får säga att idag hade jag inte någon av mina bästa dagar (jag är målvakt). Men men, är jag mindre bra ena dagen så är jag kanske desto bättre nästa dag, för trots allt så helt bedrövligt dålig var jag inte. När jag släpper in ett mål så kan jag alltid lägga skulden på "mina" backar. Bland "mina" backar rådde det lite polsk riksdag idag.
Vad mer kan sägas?
Jo, som jag nämde för några dagar sedan så skall jag deltaga i en SM-tävling (i shogi) 5-6maj men än så länge är det bara 3st anmälda till denna tävling.Nåväl, är tämligen säker på att fler kommer att anmäla sig men det får gärna bli många fler.
12-15 juli så spelas EM (även det i shogi)  Krakow... men numera är jag inte lika övertygad om att jag skall deltaga. Får säga det att jag vill helst inte vara ensam deltagare från västsverige. När jag sedan har övat på nätet mot andra personer världen öven på just detta spel så har det gått dåligt, riktigt dåligt. Men att säga att det har gått "riktigt dåligt" stämmer nog inte.... för så bra har det inte gått.
Resan till franska rivieran till sommaren ser just nu ut att ligga risigt till. :(
Om jag skall fortsätta att prata om just "shogi" så såg allt riktigt bra ut för årets upplaga utav en par-mix-shogi-tävling. Jag var iväg till ett av stans köpcentrum för att ordna en lokal, jag fick låna en lokal och allt såg frid och fröjd ut. MEN , då det inte får gå allt för lätt så har "mitt" datum för tävlingen blivit nedröstat av allt för många som hade förhinder denna dag. Nu hoppas jag kunna skjuta på denna tävling 1 vecka (till den 26maj) men mer om detta och om det går bra kommer jag att få redan nu på torsdag. :)
Nu skall en middag planeras. Har allt nästan bestämt vad jag kommer att göra till huvudrätt, men vad jag ska göra för efterrätt är ännu helt oklart.

Ny vecka

Vad skall jag egentligen skriva nu?
Kanske dags att skriva av sig lite.
Idag var jag på ett årsmöte för NHR (=Neurologiskt Handikappades Riksförbund). Snittåldern på detta möte var skrämmande hög. Trots den höga snittåldern tog jag på mig en plats i styrelsen (i valberedningen) och jag kan säga redan nu att jag kommer verkligen att fårsöka få snittåldern att sjunka. Väl där har jag försökt fiska upp lite information om en av de kommande "händelsera" i "Valjöviken" (som är lite utav ett rehabiliteringshem). Vistelsen där kommer att vara i enbart 3 dagar. Det kommer att vara rätt så billigt (har för mig att det kommer att bli 500kr). Än så länge är det inte många anmälda men det var åtminstone 2st under 40.
Nåväl, anmälningstiden går ut först i maj så jag har lite tid på mig att tänka.
Förutom detta möte så har jag de senaste dagarna funderar en del över om jag skall delta i årets EM i shogi. EM kommer att spelas i Krakow och... ja, och...Jag tror inte att jag kommer åka till Polen som ensam från Sverige, jag säger dessutom att jag inte vill vara ensam från västsverige. Att det finns intresse av att deltag å några få personer från Stockholm vet jag men...
Hur blir det då med resan till franska rivieran?
Får säga att jag är osäker även de denna fråga.
Gäller någon fråga "RESOR" så får jag säga att jag är osäker
Den 5-6maj är det dags för SM i shogi (i Göteborg) men eftersom denna resa är påfallande kort så är jag inte speciellt osäker...om inte. I skrivande stund så är enbart 3st personer anmälda till denna tävling och jag hoppas verkligen att det kommer fler anmälningar.
Jag har skrivit tidigara att jag spelar ett (fotbolls-)spel via nätet där man skall coacha ett fotbollslag. Det går ganska bra för detta lag, både rent spelmässigt och för ekonomin. När man pratar om ekonomi så tänker man på sin egna ekonomi som kan ses som ett sorgligt kapitel men trots att så är det inte alls så farligt som man skulle kunna tro om man fick veta vad jag tjänar i månaden. Någon har sagt någon gång att det inte inkomsterna man blir rik på utan på utgifterna (eller rättare sagt bristen på utgifter.
Nu börjar det ju snart bli dags att ordna middag till föräldrarna (och flickvännen). Faktum är att jag nästan har bestämt mig för vad jag skall bjuda på, nästan i alla fall. Ett litet problem dock, varmrätten är (nästan) bestämd men efterrätten är ganska (=väldigt) långt i från bestämd. Och jag som i unga år tyckte att efterrätter kan ju inte vara så svårt att komma på... men det kan det vara.

Middagen är över

Idag var det återigen dax för middag, en middag tillagad utav mig.
Ni som har läst mina tidigare inlägg vet att min tilltänkta meny va:
-----
Förrätt:
Kokt kyckling med äpple och curry
Efterrätt:
Rabarbermuffins
-----
Och detta var också det jag bjöd på... nästan i alla fall.
När jag skulle in till affären för att handla varorna som jag behövde stötte jag på ett problem, ett av problemen borde jag ha tänkt på tidigare.
Rabarberna som jag hade tänkt att ha i muffisarna finns nu inte att tillgå. Det är nu inte riktigt säsong för rabarber. Efter en kort diskussion med mig själv valde jag att istället använde mig av krossad annanas.

När jag ställde fram formar för dessa muffins så inträffade något som egentligen inte är så konstigt men något som jag inte trott att jag varit med om innan.
Det brukar ju vara så att står det att det blir ca 16 muffins så blir det inte alls så många, kanske bara 12-14 st. Men idag när jag hade ordnat för 16 muffins så hade jag ändå en hel del över. Får säga att den plåt med muffins som jag hade, den blev full.
Något annat som jag tänkte på under dagens matlagning var att jag spillde bra mycket mer än vanligt... och det är absolut inte ovanligt att jag spiller en del.
Men hur som helst så får jag säga det att dagens mat blev god..... kanske inte helt suvären men ändå god.
Jag hade idag 3st matgäster. Så många har jag vid någon tillfällen haft tidigare och mer gäster kan jag tyvärr inte ha... jag har nämligen bara 4st stolar i lägenheten.
Nu skall jag inte tänka mer på maten som jag hade idag utan snarare på vad för mat jag ska ordna nästa gång. Jag försöker variera maten ganska mycket från gång till gång.... det ändå som redan är bestämt är att det skall inte bli kyckling nästa gång. Och fisk blir det nog inte heller för det hade jag förra gången.


Titta på lägenhet

Igår tittade jag på en ny lägenhet för att se om det kanske skulle vara något.
Jag har nu bott i denna lägenhet i snart 8 år och visst, jag trivs allt. Men inget är ju så bra så att det inte kan bli bättre.
Lägenheten jag tittade på var på 56 kvadratmeter vilket innebär att det var nästan dubbelt så stor som den jag har nu.
Visst hade det varit trevligt med ett ordentligt kök för köket jag har nu är bra litet... om det ens är så stort.
Ja, faktum är att jag har egentligen bara ett rum att tillbringa min tid i i denna lägenhet + toaletten/duschen förståss.
Lägenheten var fin och det var till ett överkomligt pris så väldigt snart valde jag att titta vidare efter något bättre.
Varför valde jag då att inte försöka köpa denna?
Det främsta negativa skälet var hissen.
Lägenheten låg på andra våningen och då jag idag använder rullstol så har jag som ett krav att det finns hiss.
Hiss finns men den var allt väldigt liten.
Om jag skulle flytta dit så kommer jag givetvis ibland att behöva handla. Men frågan är om jag verkligen skulle våga åka in i denna hiss med mat i knät. Eftersom dörren var ganska tung att öppna skulle risken finnas att jag skulle få svårt att åka ut ur hissen (hissen va så liten så att jag kunde inte vända mig) när jag väl hade åkt in. När jag tittade på lägenheten så hjälpte mamma mig lite med att öppna hisdörren när jag väl hade använt hissen. Men ska mamma alltid öppna hissen åt mig när jag har använt hissen.... verkar krångligt.

Länge sedan sist + veckans dikt

 

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något senast. Lite har allt hänt sedan senast.... lite i alla fall.

Att jag nu måste komma ihåg veckans dikt ser jag som ett "MÅSTE". Nja, denna dikt handlar om midsommar och vi är inte där ännu, det är allt en liten bit kvar,

Om en och en halv vecka är det återigen dax för lite matgäster och jag har nu tittat på vad jag då skall bjuda på när de kommer, Nu är dock menyn färdig, nu återstår det "bara" att göra denna mat också

Förrätt:
Kokt kyckling med äpple och curry
Efterrätt:
Rabarbermuffins

Nåväl, än finns det tid för vissa förändringar i den kommande menyn


Jag har ju haft vissa problem med datorn som ni kan ha läst. Den har helt enkelt blivit "kapad". Men då det inte finns något av intresse på den (tror jag i alla fall) så hoppas jag att kaparna har gett upp hoppet om att finna något av intresse på den. För säkerhets skull kommer min bror (till påsk) att hjälpa mig att tömma datorn och sedan åter packa i det väsentliga.


Veckans dikt:



Midsommar kommer, midsommar är här

Springer till bolaget och bankar på dess port

Ser alla flaskor som står både här och där

Skriker till expediten: ”Ge mig nåt fort”

 

I år nåt nytt jag vill

Nåt nytt vill ha

Inte tänka på potatis o sill

Nä i år, jag mig friheten ta

 

I år jag en tjej skall finna

I år skall inget gå fel

För tjejen skall åt mig spinna

Ja i år blir det kel

 

Ja, detta år

Jag nu spår

En flicka jag får

Att få dra en hand genom hennes hår

Och att smeka hennes lår

 

Men det händer igen

Det blir så fel

Jag får vänta till sen

För jag får inge kel

 

Ja allt jag fick

Var denna sprit

Som direkt upp i mitt huvud gick

Resultatet av helgen: bara skit

 

I handen har jag ölen

Jag själv är i pölen

Detta börjar bli en vana

Jag får nöja mig med att spana

 

Ja så här detta livet är

Och av detta jag lär

Att det ingen mening att bli kär

Den tunga bördan jag bär

Ingen tjej i mig ändå bli kär



RSS 2.0