Saga (del 10)

 
Gargamell var nu människa igen (pussen han fått av Bert Karlsson var bara en "lightverson" till puss.. vilken gjorde att effekten inte var så långvarig) och stod nu bara ett fåtal meter ifrån PP.
Nu skulle det bli duell
Vem skulle få prinsessans gunst?
 
3... 2... 1!
 
Båda visade sten och det blev således oavgjort.
 
Ja, som alla förstår var inte det här en skottduell med livet som insats. Detta var en duell som skulle avgöras i sten/sax/påse. Men nu slutade det oavgjort. Ingen vinnare men heller ingen förlorare.
 
Men vem vann då prinsessans gunst?
Ingen vet det.. inte ännu i alla fall.
 
Vart har prinsessan tagit vägen?
Det är en bra fråga... men ingen vet det heller.
 
På något sätt känns det nästan som att det borde komma en del 11 så att vi kan få veta lite mer,
Men del 10 är är allt som finns just nu. 
Men vem vet, det kommer kanske mer delar så småningom.

Saga (del 9)

 
Natten kom för Gargamell som för stunden befann sig mitt i en buske...
 
Under nattens gång börjare Gargamell känna att det hela var en obekväv sovplats... men vad gjorde det, han fick ju i alla fall sova.
När morgonen kom fick sig Gargamell en ordentlöig överraskning. Inte konstigt att sovställnigen kändes obekväm. Och inte konstigt att han nu reagerade på diverse taggar som fanns i busen.
Busken kändes nu liten och obekväm.
Vad hade hänt med Gargamell?
Han kände på sig själv med händerna... va! hade han händer? Nu gällde det att snabbt ta sig till en spegel för att se vad som har hänt med hans yttre, vad hade han blivit nu?
Framme vid en spegel (och det hade gått förvånandvis snabbt) fick ha se att han är människan Gargamell igen. Han måste ha vaknat ur sin mardröm. Inte konstigt att det var så obekvämt att sova i busken.
Hade allt möjligtvis bara varit en dröm?
 
Som skribent kan jag säga till alla er läsare att det INTE varit någon dröm
 
Prinsessan - var är hon? Just nu förstår Gargamell inte något av vad han har gjort den senaste tiden.
 
Det är ändå bäst att Gargamell åker tillbaka till parken där han drömde (fast det var ingen dröm) att han mötte den hemska draken. Kanske finns prinsessan där?
Väl tillbaka vid parken såg inte Gargamell vare sig prinsessan eller draken... bara en ensam man (Pierre Percy).
Gargamell frågade mannen om han sett någon prinsessa eller kanske någon drake.
Prinsessan var borta men trots allt så misstänke PP vem denna man kunde vara (Gargamell alltså) och han blev vansinnig på Gargamell...
 
Han puttade ifrån sig Gargamell... nu skulle det göras upp.
Vem hade de starkaste närvernaför nu?
Vem skulle vinna och få tillbaka prinsessan?
Gargamell misstänkte att även denna man (Pierre Percy) också hade besökt Bert (precis som Gargamell gjort).
Spänningen var nu oerhört stor.
Vem skulle våga göra första "draget"?
På "3" skulle det nu ske.
1... 2...
               
               fortsättning följer

Saga (del 8)

Det är kväll efter en mycket udda dag för Gargamell (men är man plötsligt en mördarsnigel så är ju alla dagar lite annorlunda). Hela dagen har han ägnat åt att bara äta växter i ett ental trädgårdar. Han har även haft lite tur att undkomma döden. Vid ett antal tillfällen har han varit nära att bli snittad på mitten,
Nu är det dock kväll/natt och det börjar bli dags att sova. Gargamell känner dock att något är inte riktigt som det ska, ja om man har blivit förvandlad med hjälp av en puss till en mördarsnigel så kan det inte kännas helt bra, men det var på något sätt något annat. Det kändes som om Gargamell hade fastnat i en mardröm, en mardröm som han ville vakna ifrån..,

Saga (del 7)

 
Ja, Gargamell är nu förvandlad till en mördarsnigel, med ända uppgift att förstöra (=äta) olika trädgårdar. Men han hade nu förstått (jo, mördarsniglar kan allt förstå detta - åtminstone gör Gargamell det) att omgivningen inte riktigt gillade hans aptit.
Samtidigt som han nu alltid var hungrig tyckte han sig känna att något var inte som det skulle, något var fel.
Samtidigt på en avlägsen plats hade PP lagt beslag på prinsessan. Nu kunde han göra vad han ville med henne,
Prinsessan var i PP:s grepp. :)
 
Gargamell funderade nu på vad som skulle vara bäst för honom. Kanske skulle det vara bäst för honom att bli uppäten av någon flyttfågel, ja då skulle han åtminstone komma till något varmare ställe. Men frågan är om han verkligen skulle känna någon skillnad på tempraturen om han befann sig i magen på en fågel.
 
Något ÄR väldigt konstigt med hur Gargamell känner sig men frågan är bara VAD?

Saga (del 6)

 
Ja, hur skall det nu gå för Gargamell? Förvandlad till mördarsnigel, kan det bli värre?
 
Samtidigt på ett helt annat ställe så håller ju draken prinsessan som fånge. Vid ett tillfälle när draken inte är riktigt beredd (jo sådana tillfällen finns allt) så lyckas prinsessan närma sig draken och ge draken en puss på munnen (om man nu kan kalla deras gap som mun) och faktiskt... så förvanlas draken till människan Pierre-Percy. Pierre-Percy (även kallad PP) hade varit ledsen och förbannad när han hade blivit förvandlad till drake. Omgivningen hade varit allt för elek mot honom och bland annat gett honom ett nytt smeknamn nämligen P-Pillret allt för elakhetens skull.
Vad skulle damerna använda prevetivmedel för när de lika gärna kunde besöka PP?
 
Innan sagan fortsätter så får jag som skribent säga det att ni (ni läsare alltså) får inte blanda ihop dessa namn med liknande namn som finns på andra "billiga" kopior i sagovärden.
 
Samtigt håller Gargamell på att "förstör" någon trädgård genom att äta upp allt i sin väg.
Gargamell känner dock att något är konstigt med hur han känner sig. Ja, att vara mördarsnigel är förvisso konstigt bara det, men något mer är konstigt.

RSS 2.0