Connection error


Jo, jag får hålla med, det är en ganska tråkig rubrik som jag har till dagens inlägg. Men denna text blir än tråkigare om den kommer från ens telefon... inte en gång, inte två gånger utan nu ett oräkneligt antal gånger.
Hur många gånger har det kommit då?
Vet inte, men det kommer numera VARJE gång då jag försöker spela wordfeud via telefonen. :( I övrigt fungerar den som den ska, så det finns ju något positivt.

Inte långt kvar nu


Nu är det bara dryga veckan tills dess att jag skall på rehabilitering i Värmland. Det blir första gången som jag åker dit (till "Fryk Center" alltså) och visst ser jag fram emot detta. Okej, jag får erkänna att jag hade hellre blivit skickad till Teneriffa.... men dit kommer jag inte, inte i år i alla fall. Men det finns egentligen inget negativt att säga om just "Fryk Center". Ett antal vänner har varit där och jag har hittills bara hört positivt om stället...
Men som sagt, det är ju trots allt en dryg vecka kvar tills dess att jag skall åka och något måste jag ju göra tills dess.
Vad jag skall göra tills dess vet jag inte riktigt men väldigt nyligen har jag ordnat med vad jag skall göra när jag kommer hem. Då har jag tänkt att börja med dans - rullstolsdans. Detta ordnas i Göteborg och idag har jag varit i kontakt med arrangören till denna dans så nu ser jag allt fram emot denna dans. :-)

Resultat av gårdagen


Igår skrev jag här att nu var det dax för mig att laga mat igen... det var ju trots allt ett tag sedan senast.

Jag får säga som så att maten blev allt riktigt bra/god utan allt för många missar och de missar som gjordes var ganska små.
Till förrätt/huvudrätt gjorde jag en kycklingsallad. Det blev allt en riktigt god sallad... men kycklingen blev lite för sällsynt i salladen. När salladen var färdig... nåja, nästan färdig, då var min bunke med mat full men jag hade ju tänkt att ha i lite pasta också. Bunken med mat blev då mer än full trots att jag valde att kassera en hel del av de kokade makaronerna. Men hur som helst, maten blev allt riktigt god... men det skulle komma mer.
Till efterrätt blev det en mandelkaka och det blev en mandelkaka som var god, riktigt god. Sedan blev kakan än godare då min matgäst blev smått "förälskad" i denna efterrätt. :-D
Kort sagt så kan jag bara säga att maten var allt bra nära att ha varit en riktig succé.
Men det blev inte så bra så att problem inte skapades. Frågan är ju nu vad jag skall göra för mat vid nästa tillfälle som till och med är än godare. :)

Kocken Robert i farten


Precis som rubriken avslöjar så idag är det dax för matlagning igen. Till skillnad från många av de tidigare tillfällena som jag har lagat mat så kommer mina föräldrar INTE idag.
Personen som kommer idag har varit här vid ett tillfälle innan och då brände jag efterrätten i ugnen. Idag blir det samma efterrätt MEN idag skall det inte brännas i ugnen.
Det sista hoppas jag i alla fall. :)

Vad har hänt senaste veckan?


Ja, nu var det ju ett tag sedan jag skrev här och mycket har väl hänt sedan sist?
"Mycket" vet jag inte men en del har allt hänt.
Delvis skall jag agera "privatlärare" i diabeteskunskap åt min ena kontaktperson. Vad det verkligen kommer att innebära vet jag inte riktigt... ännu. Jag har bara sagt till henne att OM hon skulle få några problem med sina studier så kan hon alltid fråga mig.... det värsta som då kan hända är då att jag inte kan ge något ordentligt svar.
Ganska nyligen fick jag beskedet om att man ville att jag skall vara med och testa en rullstol. Det som gör denna rullstol speciell är att det finns växlar på den. Att det finns växlar på rullstolar är annars idag mycket ovanligt... faktum är att jag aldrig har sett det (har ju inte sett denna ännu). 2 personer skall få testa på detta för att se hur det fungerar (för egen del har jag i nuläget ingen aning om hur det verkligen fungerar).
Idag har jag rätt till färdtjänst i närområdet men från och med nu så skall jag ha tillgång till färdtjänst i hela "Västra Götaland (inklusive Göteborg) ", Visst är det positivt. :)
 
-----
några timmar senare
-----
 
Nu är det klart att imorgon påbörjas testet med rullstolen som har växlar.

Lite har allt hänt

I helgen som just har passerat har det spelats en tävling. Det var en lag-tävling. En lag-tävling i det japanska brädspel som jag tidigare har nämnt lite om.
För Trollhättans del blev det till en smärre katastrof när Trollhättan bara fick ihop en person (det var jag det). Jag åkte trots detta ändå ner till Göteborg för att delta i denna SM-tävling (tävlingen har SM-status) och bildade där ett lag med en japan som var i Sverige.
Då man bör vara 3 st personer i ett lag skulle det snart visa sig att vi inte skulle ha någon som helst chans i tävlingen. MEN, mitt/vårat lag skulle ändå spela en avgörande roll vart guldet i slutändan skulle gå. Att laget skulle få så stor betydelse var lite (eller ganska mycket) på grund av mig. För egen del spelade jag nämligen bra eller rättare sagt riktigt bra mot ett av de båda lagen som kämpade om guldet men samtidigt katastrofalt dåligt mot det andra laget i guldstriden. Detta fick en avgörande betydelse för hur tävlingen skulle sluta. Laget som jag spelade riktigt dåligt mot vann till slut guldet och laget som jag spelade riktigt bra emot, ja de tog silvret. Poängmarginalen mellan dessa båda lag blev slutligen väldigt minimal.
Skall säga det att det laget som i år tog silver, de har hittills vunnit tävlingen alla gånger som tävlingen har spelats.

Har idag försökt att ordna en färdtjänst till Torsby (i Värmland). Detta var inte det lättaste att ordna... och det blev inte heller ordnat, inte idag i alla fall. På måndag (12/8) skall det komma hem till mig en handläggare som har hand om olika färdtjänster. Detta för att se hur denna resa skall ordnas.

RSS 2.0