Vad har hänt?

I lördags (26/5) geomfördes en mycket spännande tävling. Det var en så kallad "Par-Mix-Tävling" i det japanska spelet shogi (= inte helt olikt schack). I en Par-Mix-Tävling ska man precis som namnet avslöjar spela i ett par (1 man + 1 kvinna) och de båda skall göra varannat drag UTAN att prata med varandra (man måste alltså vara lite samspelta).
Att få ihop tillräckligt många personer som är intreserade av detta är svårt.
Att samla ihop kvinnor till denna tävling är än svårare.
När nu detta är så svårt skall man dessutom tänka på att man bör få ihop 4st par för att kunna genomföra en sådan tävling.
Jag har vid flertalet tillfällen mötts av kommentarerna att "Detta är omöjligt".
Inte utav att jag blir lite extra inspirerad utav detta. Att få visa omgivningen att trots att något sådant här kommer att bli svårt... så är det inte omöjligt.
Faktum är att en sådan här tävling anordnades förra året (21 maj) och då blev det så stort för att detta var FÖRSTA GÅNGEN DETTA GENOMFÖRDES I EUROPA. Till detta år inleddes planerna allt annat än bra för två par (som var med föregående år) visade sig inte vilja vara med. Vad skulle vi då göra nu? Nåväl, den som söker efter "nya" par, han finner. Resultatet av detta blev något så annorluna som att vi i Trollhättan fick brist på manliga spelare. Det borde ju ha varit brist på kvinnliga spelare MEN så blev inte fallet. I just Trollhättan lyckades 4 kvinnliga spelare finnas... men bara två manliga. Resultatet av detta blev att två manliga spelare fick "lånas" in, en från Göteborg och en från Stockholm.
Resultatet i tävlingen visade att OM de både i paret hade spelat tillsammans tidigare så kände de varandra lite bättre så då blev det också ett bättre resultat. Nåjå, två av de fyra paren hade spelat med varandra tidigare och de båda paren kom också etta respektive tvåa och de nya paren kom trea och fyra.
Lite stolt får jag säga att jag var del i det paret som vann hela tävlingen.
Föregående år kom vi sist och i år vann vi, snacka om en viss förbättring. :)
Sveriges shogiförbund har även blivit lite imponerad av denna tävlingsform så diskussioner har redan kommit upp om att denna tävling skall få en SM-status - det skulle i så fall bli SM i "Par-Mix". :)

Resten av veckan + nästa vecka

Det som återstår av denna vecka kommer jag att vara i Skåne, eller närmare bestämt - Staffanstorp. Dit kommer jag mest att åka för att träffa min bror (+hans familj).
Kommer hem på måndag och på tisdag skall jag iväg för att titta på ett jobb. Nu är det bara till att hoppas på det bästa. Vad som jag måste kolla är ju det OM jag verkligen kan jobba här/där för som jag har nämnt tidigare så använder jag rullstol ungefär hela min vakna tid.
Nåväl, nu är det bara till att hoppas att detta blir bra.
Efter detta ska jag senare på tisdagen spela lite rullstolsinnebandy...och som jag tror att jag har nämnt tidigare så är jag målvakt. Det kan ju påstås att målvakten är halva laget... som målvakt kan man ju bli både hjälte och syndabock och jag har testat på båda dessa alternativ.
På onsdag... kommer jag att läggas in på sjukhus. Nåja, det kan låta ganska dramatiskt men riktikt så dramatiskt är det inte för jag kommer "bara" att ligga inne ca 1½h och sedan kommer jag att "släppas ut. Jag tror att min eventuella arbetsgivare kommer att bli måttligt imponerade av att jag kommer att läggas in direkt efter det att jag fått ett nytt arbete.
På torsdag kommer att bli den sista sammankomsten/träningen innan helgen och då skall formen finslipas.
På fredag... har jag inget planerat, inget alls.
På lördag gäller det. Då har jag ordat att "vi" får "låna" lite utrymme på ett lokalt café. Dessutom hoppas jag att jag har lyckats locka dit den lokala tidningen för att de skall kunna göra ett litet repotage om oss.
Vad skall vi då göra?
Jo, vi kommer att spela en tävling i shogi - shogi är ett japanskt rädspel inte helt olikt schack - och det kommer att bli ganska speciellt. För varianten av shogi som vi skall spela är ganska vanligrt i Japan.... men BARA där.
Det som gör detta så speciellt är att vi ska spela i tvåmannalag (1kvinna + 1man) och de båda spelarna i laget skall göra varannat drag, utan att diskutera med varandra under spelets gång.

Nytt jobb?

Precis som man kan tro när man läser rubriken på detta inlägg så är jag allt lite spänd. Trots allt har jag gått arbetslös... minst sagt ganska så länge, men nu kan det bli ändring på detta.
När ska jag då till detta jobb?
Ja, det är faktiskt nästan 2 veckor kvar tills dess.
Den 22 maj skall jag dit för att kollaom det är något för mig.
Vad är det då?
Ärligt talat så vet jag inte riktigt men det är något som är ordnat utav arbetsförmedlingen och försäkringskassan.
Det finns när många olika jobb som man kan testa på såsom möbeltapetsering, cykelreparering, diverserse pappersarbeten (vilket jag tror skulle passa mig), matlagning (av olika slag), telefonpratarenågonting.
Nåväl, den 22 maj får jag se om det är något för mig.
Något annat som hänt är att jag och flickvännen har gått skilda vägar (igår).... tills vidare.
Just nu har vi inte fått mycket tid tillsammans men förhoppningsvis kan det bli annorlunda i framtiden.

RSS 2.0