Helgen avklarad

Nu var då helgen slut, en helg med både positiva och negativa minnen.
Skall först nämnas att nu i helgen har jag varit i Göteborg för att delta i en tävling (Göteborg Open).
Rond 1 - Jag började tävlingen katastrofalt dåligt (det var första matchen det) för att sedan få spela mot en motståndare (Rond 2) som jag har mött ett antal gånger tidigare, En motståndare som är riktigt dålig och som jag vann emot, men det skulle tyvärr visa sig vara riktigt kostsamt att få möta denna motståndare och vad jag menar med det skulle jag få erfara när tävlingen var slut.
Rond 3 - I tredje ronden fick jag spela mot Stockholms "starke man". Det kändes att riktigt bra att få slå honom,
Efter detta möte väntade ett restaurangbesök för att sedan ta in på ett vandrarhem.
Nästa dag (på söndag alltså) väntade rond 4 och jag skulle spela mot en person som har varit ganska aktiv och tävlat en hel del men som jag själv inte mycket spelerfarenhet mot. Partiet fick ett något annorlunda slut - hann anföll och jag kunde inte längre stå emot, jag var då tvungen att "anfalla" så mycket jag kunde. När mitt anfall var över och jag inte kunde anfalla mer (utan att ha gett det resultat som jag önskat) så gav motstånd upp! Förvånad som bara den fick jag ju acceptera detta. Efteråt fick jag veta VARFÖR han gav upp. Det hela hade varit ett misstag från hans sida. Resultatet av detta parti blev då att trots att han stod bättre, hann skulle ha vunnit men det blev så att jag vann.
Rond 5 - Detta var lite utav en final, men till skillnad från förra partiet så stod jag betydligt bättre, jag borde ha vunnit men spelade på tok för försiktigt med resultatet att jag förlorade.
Rond 6 - Lite besviken var jag allt och min besvikelse gick nog ut över honom och jag vann ganska snabbt.
Trots allt så lite spridning har allt detta spelet fått i Sverige. Mina motståndare bor på ganska skilda platser i landet, Kan bara nämnas det att han jag mötte i femte ronden bor i Umeå och de 4 sista partier spelades mot personer som jag har spelat ganska ofta mot via internet.
Jag skrev tidigare om att det blev kostsamt för mig att få möte denna person som jag mötte i rond 2. Jag slutade på fjärde plats och förlorade mot personen som slutade trea på kvalitetspoäng (personen jag mötte i andra ronden tog ju inga poäng).

Idag är en dag som vilken som helst (nästan i alla fall). Jag är ju diabetiker och mitt insulin att slut, helt slut. På apoteket som jag just besökte sa de att där kunde jag minsann inte få ut något insulin, jag hade tydligen inget recept. :(
Nu hoppas jag att kunna få hjälp från sjukhuset så att de skriver ut ett nytt recept åt mig.... och det bör vara VÄLDIGT snart

Mat och avbokning


Igår var det dax för mig att laga middag till mina föräldrar och jag får säga att det blev allt rätt så gott.
För ovanlighetens skall så var jag vid detta tillfälle ute i ganska god tid. Men att jag nu hade ganska gott om tid... ja, det skulle snart bli ändring på detta. Mitt ex och hennes 2 barn kom på besök... och plötsligt hade jag inte gott om tid längre.
Att jag sedan glömde bort välkomstdrinken (som jag hade planerat) gjorde inte så mycket, gästerna kände ändå inte till den.

Idag fick jag ett samtal som för egen del än ganska ovanligt.
För att råda bot på min "tristess" hade jag bokat rum (1 vecka) på ett hotell i Frankrike.
Själv har jag aldrig varit i just Frankrike och tanken var bara den att under en vecka göra så lite så möjligt (vilket jag i och för sig är ganska bra på).
Nu var det dock så att hotellet hade reagerat över det att jag har rullstol och en rullstol skulle jag inte få rum med på hotellet, de sa att det var allt för trångt där för en rullstol men att jag nu skulle få avboka detta helt kostnadsfritt... och så blev det också.
Efteråt har jag tänkt på det att hotellets inredning måste vara "konstigt", för varför vill man annars neka en rullstolsburen person att komma dit. *fundersam*

Dax för mat

Hmmm... Nu var det helt klart ett tag sedan jag lagade någon lite "finare" mat men imorgon är det dax igen.
Mina föräldrar är det då som kommer på besök.
Morgondagens middag blir lite speciell på så vis att jag har blivit tillsagt att INTE ordna någon efterrätt till maten. Efterrätt är ju faktiskt något som jag hittills har ordnat till varje middag men imorgon blir det alltså ingen sådan.

Vad blir det då för mat i övrigt?

När det nu inte blir någon efterrätt så har jag planerat att börja dagen med en välkomst-drink innan vi beger oss på maten.
Till huvudrätt kommer det då att bjudas på "Teriyakibiff".
Det är första gången jag gör teriyabiff men någon gång måste ju vara den första.

Sedan är det dax för efterrätt, en efterrätt som jag inte vet vad det är (lite spännande är det allt).

RSS 2.0