Nu sitter jag här igen


Nu sitter jag här igen MEN inte vid min egna dator. Tyvärr kommer nog inte min dator att vara helt okey förrän efter påsk då min bror skall ta en titt på den.
Han är bra mycket bättre på datorer än vad jag är.

Vet inte vad jag skall göra nu... eller när jag tänker efter vet jag ju faktiskt det.

--- en minuts tänkande ---

Trodde jag kom fram till en smart idé, men trots allt va det inte någon bra idé. :(
Kommer nog igåg min dikter så de skulle jag ju trots allt kunna skriva från denna dator.
Nu tror jag även att jag vet vad jag kommer att bjuda på vid min nästa middagsbjudning.... men mer om detta lite senare. Först av allt gäller det att kunna anordna något lämpligt datum då både mina föräldrar kan och även min flickvän.

Ingen dikt


Ja som ni kan läsa i rubriken så kommer jag denna vecka INTE att skriva någon dikt detta är till fäljd av att min dator har blivit kapad. Det är  alltså någon annan som har kontroll över vilka ärenden som jag gör. Detta har förvisso inte någon större betydelse (tror jag i alla fall) så länge jag inte gör något viktigt.
Vad är då viktigt?
Ja, jag vill nu inte betala mina räkningar på nätet för jag vill inte släppa in mina "gäster" på mitt konto. Detta skulle ju kunna få till följd att räkningar betalas med mitt konto eller att kontot helt enkelt töms. Än så länge har lyckligtvis inga pengar tagits ut (som jag inte känner till).
Eftersom det bara är min dator som är i riskzonen så tror jag att jag fortfarande kan göra mina bankärenden... om jag sitter vid annan dator och det är just det jag gör just nu.
Eftersom jag inte sitter vid min dator kommer jag inte åt min samling av egenhändigt skrivna dikter. Jag hade ju faktiskt bestämt vilken dikt jag skulle skriva här denna vecka men nu får det vänta.

Bostadstillägg

Den 10:nde januari skrev jag ett inlägg med samma rubrik men nu har lite hänt sedan dess.
Jag har nämligen fått bostadstillägg och allt är därmed frid och fröjd... eller?
Nja, riktigt så är det faktiskt inte.
Tidigare fick jag en klumpsumma från försäkringskassan innehållandes bland annat "Hel sjukpenning på fortsättningsnivå".
Nu har jag fått en sjukersättning + bostadstillägg. Visst, allt låter ju bra MEN min inkomst har blivit MINDE nu med bostadstillägget inräknat.
Just nu vet jag inte riktigt vad jag skall tro. Visst, förrut fick jag sjukpenning och nu får jag en sjukersättning. Får jag båda ersättningarna eller har bostadstillägget bara gjort att jag får mindre pengar? Detta verkar förvisso lite märkligt... fast just nu vet jag inte riktigt vad jag skall tro.
Tidigare har jag fått mina pengar runt den 25/26 så jag misstänker att jag får vänta tills dess för att se om jag får... nä, nu är det bäst att sluta tänka på detta. Trots allt är det bara ca 10 dagar kvar tills dess att jag får svar på hur mycket pengar jag skall få. Har en känsla av att jag borde vända mig till försäkringskassan för att fråga vad det är som gäller, fast som sagt, jag bör nog vänta ca 10 dagar med detta. :s

Dator kapad + veckans dikt

Denna vecka, vad har egentligen hänt?
Svaret på denna fråga är att det har denna vecka hänt ungefär samma som alla andra veckor sltså praktiskt taget ingenting alls.
Det mest spännande som hänt är tyvärr det att min dator blivit "kapad". Lyckligtvis har skadorna inte blivit specielt stora.... hoppas jag i alla fall.
Detta innebär i alla fall att något har hänt, även om det inte är specielt positivt... men någonting i alla fall. Men om jag ska vara ärlig så hade jag gärna undvarit denna händelse.
-----

Jag fick ett mail - och det var från dig

Jag skickade ett mail - och hoppas på svar

 

Du finns i mina tankar, allt som oftast

Du rör dig i mina tankar så jag får svårt att koncentrera mig

 

Vart du än står, där vill jag stå

Vart du än går, följer jag med

Vart du än är, där vill jag vara

 

Jag tänker på dig, dag efter dag

Jag skulle bli så glad om du vid ett enstaka tillfälle tänkte på mig.

 

 

-----


Har någon sett?

En tanke som har slagit mig är, kanske på grund av min vikt, så ofta man kan läsa i kvällstidningar mm... "Gå ner xkg på y veckor" (som alla förhoppningsvis förstår så skall "x" och "y" bytas ut mot någon siffra). Jag skulle snarare vilja se exempelvis "gå upp 5kg på 3 veckor". Men det verkar som att dagens samhälle vill få oss så smala som möjligt. Inte konstigt att anorexia inte är helt onormal idagt. Om jag inte tar helt fel så finns det allt ganska många personer som vill (precis som jag) gå upp i vikt och INTE tvärtom.

Denna vecka + veckans dikt

Ja, nu är det dax för att skriva lite här igen. Nu har det ju gått en vecka med många aktiviteter.... ja så många har det kanske inte varit.
-I måndags besökte jag en neuropsykolog i grannstaden. Nåja, så mycket fick jag inte ut av detta möte. Om jag skall vara helt ärlig så tror jag inte att jag fick ut något alls av detta möte.
-I tisdags skulle jag följa med flickvännen till doktorn... men flickvännen var då sjuk så detta möte fick då skjutas upp.
-I onsdags skulle jag få mitt dropp med bromsmedicin mot "min" ms-sjukdom. Skulle även få träffa en arbetsterapeut för att granska min rullstol och förhoppningsvis få en ny. Att få droppet var precis som vanligt och mötet med arbetsterapeuten blev... en liten besvikelse. Fick då höra att rullstolen som jag har, det finns inte lättare/snabbare rullstolar så man kunde få av hjälpmedelscentralen. Vill man ha en lättare/bättre rullstol så får man allt köpa den själv och det kostar uppskattningsvis 15.000-25.000kr.
-Torsdagen ja, dagen jag faktiskt var lite nervös inför. Jag hade då en "date" med arbetsförmedlingen och med försäkringskassan om vad man skulle kunna göra med mig i framtiden. Då detta möte mest handlade om att träffa varandra och lära känna varandra lite ytligt kom vi inte fram till något denna dag. Jag fick en liten hemuppgift att göra tills nästa gång vi ska träffas (23 februari). Detta möte skulle visa sig inte gav någonting heller.
-I fredags (det är idag det) så det mest uppseendeväckande som hänt är att det har ringt till mig från någon som sa att min dator en faslig massa virus. Vi scanade datorn lite snabbt och visst hade jag ganska mångafel/problem på datorn. När vi säger många, då menar jag många. Några tusen fel har påträffats. :( Trodde knappt att man kunde ha så här många fel. Det var flertalet trojaner som har påträffats. :(
Får avsluta detta lite "tråkiga" inlägg med "veckans dikt", men frågan är om man blir speciellt mycket mer positiv av dessa dikter. De flesta av mina dikter är ju ganska deprimerande.
Dagens dikt:
-----

Var det nåt fel jag sa

Skrämde jag dig när jag nämnde att det är dig jag vill ha

 

Jag skulle vilja ha dig här

För jag håller dig så oerhört kär

 

Men ensam tycks jag för alltid bli

Bara i mina drömmar som det blir ”vi”

 

Men men, hur det än blir

Är nog bäst för alla om jag tar mig en enkel resa till rymdstationen ”Mir”

 

Men du skall veta att jag kan vänta många år

Bara jag till slut, dig får……..


Gå i ide

Ja, vad ska man egentligen säga?
Dagarna och veckorna går vidare utan att speciellt mycket blir gjort. För säkerhets skull blir det nu allt mer kallt,
har insett att det som troligen skulle vara det bästa, det vore om jag kunde gå i ide. Jag skulle nu "bara" vilja sova någon enstaka månad eller fram tills dess att plusgraderna kommer hit. Det bästa vore givetvis om plusgraderna tar med sig sina vänner så att de skulle vara flera stycken här.
Idag har jag varit på sjukhuset för att få dropp, det är ju då "Tysabri" som jag får via dropp och det skall jag få var fjärrde vecka.
Imorgon skall jag å möte med arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Får se vad de kommer fram till angående mig om det möjligtvis blir så att min juornal (stavas det så?) hamnar i kategorin "Hopplösa fall". Nåväl, vid dagens sjukhusbesök hände då inte mycket i alla fall.
Igår så.... tycker någon närstående att jag skall hoppa över vad som hände då.
Slutligen på söndag så har den lokala schackklubben lyckats få med mig till en seriematch borta mot ett lag från Göteborg. Och hur det går i denna match... bryr jag mig inte så mycket om, det (klart) viktigaste är att jag vinner mitt parti. :)
Slutligen ska jag fråga om det är någon som vet om jag måste söka till någon myndighet för att få gå i ide.

RSS 2.0