Tyska?

Javisst, jag får med jämna mellanrum sms från både mamma och från pappa... men nu. De senaste sms:en jag fått av pappa har varit på tyska.?. Inser ju att den lilla tyska som jag lärt mig i skolan, den kunskap finns det inte mycket kvar utav..... i själva verket så har jag aldrig kunnat speciellt bra tyska, trots att jag har läst det i 6 år. Men precis som alla andra språk så glömmer man bort det om man inte använder det.... och tyska är inget undantag. Sedan dess att jag slutade skolan (1997) har jag enbart fått öva på min tyska vid ett enda tillfälle (2005) och det var då inte mycket jag fick öva.

Jag var med om något annat spännande idag. Ni som läst tidigare inlägg som jag har skrivit här har kunnat läsa om att mitt försök att boka vandrarhem i Göteborg (4-5 augusti) gick allt annat än bra. :(
Idag skulle jag meddela "mina" elever om att det blir ingen resa till Göteborg denna helg. Trots allt var det nu "bara" två personer som skulle dit och då är det hela meningslöst. Detta möte inleddes med att en av dessa två (som skulle med till Göteborg) meddelade att hon inte kunde och plötsligt var det bara 1 som kunde åka... eller, nä, det blir ju 3st som nu åker. Som ni förstår så va det rätt så rörigt ett tag... men denna "polska riksdag" fick ett riktigt gott slut.
Hur det hela gick till kommer jag inte att gå tillbaka och "gräva" i, nu tänker jag bara njuta av "slutresultatet".
Vad som ändå bör nämnas är att till slut så beslutades det att jag kommer ändå att följa med till Göteborg.

Har det hänt något?

Att evenemangen "Fallens Dagar" kommer att uppta en hel del av min plats här är ju ganska uppenbart för det är under denna period som det har hänt något. Detta evenemang har pågått 20-22 juli inne i centrala staden. I år har jag även haft turen att ha besök under denna period av en dam från Göteborg som bra gärna ville få uppleva just "Fallens Dagar" och jag hade inget emot att få vara guide åt henne.Vi har hunnit med att gå på museum, rundvandring (av en av stadens kraftstationer - men personligen fick jag inte följa med på denna då jag är beroende av rullstol, lyssnat på diverse musikframträdanden (för egen del tyckte jag att Daniel Lemma var den bäste vi lyssnade på), kollat vid 2 tillfällen på stadens vattenfall (det är onekligen ganska mäktigt att se 300.000 liter vatten per sekund fara igenom fallen), vi har också kollat på bio och denna film (CockPitt) kan jag onekligen rekomendera. Eftersom hon har varit här ett flertal dagar så har vi också varit ute och ätit vid ett flertal tillfällen.

Helgen den 4-5 augusti är det så dax för årets upplaga utav lag-SM i shogi men där har kommit ett stort problem. Jag vet inte var jag skall bo. Tanken på att bo på vandrarhem såg jag som ganska naturlig men där kan jag inte bo för att jag använder rullstol!
Deras motivering blev jag minst sagt lite putt av.

Över nu?

Idag hade klubben som jag själv har startat/bildat besök från Göteborg, Det var ordföranden i det Svenska förbundet. Givetvis hade jag då hoppats på att många av "mina" medlemmar då skulle komma. Visst, det kom allt...3st personer (inklusive mig själv). Ja, faktum var att det kom ju 4st personer för även gästen från Göteborg kom ju.
Trollhättan kommer att göra något så ovanligt som att när lag-SM kommer att spelas (4-5 augusti) spå kommer (troligtvis) Trollhättan med 2 lag (i ett lag skall det vara 3st personer).
I ett lag kommer det att vara enbart kvinnor (har aldrig hänt tidigare i Sverige) och i det andra laget kommer det att vara bara män.
Idag kom inte någon från det kvinnliga laget. :(
Tre personer kom dock, ett helt lag alltså. Men en av dessa tre kan inte bestämma sig för om han vill följa med till tävlingen. Vi blir således troligen tvungna att "låna" in en man.
Att det är så få män men så pass många kvinnor som spelar är väldigt ovanligt.
Skall sägas att spelet som vi skall spela är en japansk variant utav schack.

När man är med om sådana här dagar får man onekligen känslan av att man vill sluta som ordförande i klubben. :(

6 juli

 
 Det har nu för egen del passat bra att skriva var 5:te dag.
Varför just var 5:te?
Det är en bra fråga och också en fråga som saknar ett bra svar och av den anledningen kommer här inget svar alls.
Det är den 6:te idag - vad har jag då för planer för den närmaste framtiden?
Innen jag går inte på det så får jag tyvärr säga att jag trillade idag i egna lägenheten och slog i bakhuvudet ganska kraftigt. Jag var allt lite nervös för om detta fall kan ha fått några kommande konsekvenser.. jag tror inte det... men man kan nog aldrig vara helt säker.
Har idag annars varit ute med min kontaktperson på ett "After Work" för lite god mat och lite vin. Får säga det att jag var (tyvärr) inte vrålhungrig vilket nog hade behövts för att få i mig all mat. *fortfarande proppmätt*
Imorgon skall jag ut och äta (igen) fast denna gång blir det med (stora delar av) min gymnasieklass. Det var nu länge sedan jag träffade dem (det var 15 år sedan jag tog studenten), Det blir trevligt att få träffa dem igen och höra hur det är med dem numera. Har allt funderat lite över vad jag själv har gjort. Till en början tänkte jag bara att jag har ju inte gjort någonting speciellt men efter en liten stunds brtänketid så inser jag ju att jag har ju trots allt varit med om ganska mycket. :)

Läget just nu

 
Ja, hur är läget för mig just nu?
 
Är ju synd att klaga allt för mycket. Visst om man skulle vara riktigt petig så skulle det allt gå att finna saker som inte är helt bra....men det skall jag nu inte göra.
 
Har nu till sommaren inte så väldigt mycket planerat, men visst finns det lite i alla fall.
Den 12-15 juli har jag tidigare haft lite funderingar på om jag skulle åka till Krakow/Polen men det är nu så gott som helt lagt åt sidan.
Nu på torsdag skall till en fotspeciallist (men jag har svårt att tro att det blir något möte att minnas. Nu på lördag (7/6) därimot... skall jag på ett 15-årskalas, Det är inte någon som fyller år utan det är nu 15 år sedan jag tog studenten och stora delar utav "min" klass kommer nu att träffas igen.
Vi träffades faktisk så sent som för 5 år sedan och jag har funderat på vad jag har gjort sedan dess. På 5 år hinner man kanske inte göra så mycket...eller? 
Jag tänkte jag skulle skriva ned de mest intressanta saker jag har varit med om de senaste 5 åren och trot eller ej så blev det allt några saker. Innan jag skrev ner vad jag gjort tänkte jag att jag har inte gjort något intressant men det har jag ju faktiskt gjort. :-)
 
Sedan blir det den 20-22 juli dags för "Fallens Dagar". För er som inte har hört talas om detta evenemang så kan jag säga det är denna "festival i stan är minst sagt jättestor. Trot eller ej, men en bekant till mig vill komma hit (till Trollhättan) och kommer då att bo hemma hos mig och i och med det så kommer hela evenemanget för egen del vara fullbokat. :=)
 
 

RSS 2.0