Saga (del 5)

 
Ja, något märkligt håller nu på att hända med Gargamell. Pussen av Bert Karlsson har onekligen gett effekt... en någon annorlunda och synnerligen märklig effekt. Efter en del arbete har nu Gargamell lyckats ta sig till en spegel för att se vad som verkligen har hänt med det yttre.
När han såg sig i spegeln fick han sig en smärre chock... för så där ser väll inte en padda ut? Gargamell hade onekligen hoppats på att bli förvandlat till en padda så att han skulle kunna bli pussad av en vacker prinsessa.
När han nu tittar sig i spegeln ser han att han inte alls har blivit en padda, han har blivit en spansk skogssnigel (även känd som mördarsnigel).
Inte konstigt att han var så trög i sina rörelser. Inte konstigt att allt nu tar mycket längre tid att utföra.
 
-"Jäkla Bert" tänkte Gargamell. Nu skulle ju chansen vara ganska minimal att han blir pussad av någon prinsessa... om ens så stor. :(
Till råga på det, nu är det nog ganska många som skulle vilja se Gargamell bli dödad. Det är ju trots allt inte många som vill ha någon mördarsnigel i sin närhet.
 
Hur skall nu framtiden se ut för Gargamell?
Fortsättning följer

Saga (del 4)

Hjälten är död… eller är verkligen det?
Hur som helst så har draken slagit ut honom (han är illa däran…men inte död?). Prinsessan är kidnappad av draken och prinsessan har beslutat sig för att försöka ge draken en puss för att den förhoppningsvis ska förvandlas till en prins… men om prinsessan ska lyckas med detta får allt draken försöka undvika att spruta eld för ett kortare ögonblick.

Hjälten är INTE död, men vad skall han nu göra? Han har ju förlorat allt… ja sin prinsessa i alla fall. Hur ska han nu göra? Då plötsligt en idé öppenbarar sig i hjältens huvud. Om han bara kunde förvandlas till padda, bli pussad av en prinsessa ja då kanske han blir mäktigare än draken, men hur skall han förvandlas till padda? Det är ju inte något som är så lätt ordnat. En ny idé kläcks i hjältens huvud. Om han kunde bli pussad av Bert Karlsson så skulle det kanske gå. Då kanske han blir en padda. Bert kan ju ändra livet för olika personer.
Precis detta skedde också. Vår hjälte sökte upp Bert. Bert var inte helt sugen på att pussa en annan man.. men till slut så gick han med på det.
Efter denna puss så hände något otroligt med vår hjälte….Gargamell (som hjälten heter) kände att något hade hänt med honom – hade han blivit en padda måntro?
Gargamell sökte snabbt upp en spegel för att få se sitt nya yttre. Han var synnerligt trög i sina förflyttningar men… framme vid en spegel och han fick se att han hade förvandlats, men inte till en padda utan till en…

fortsättning följer

Fortsättning på sagan (del 3)

 
I dagens inlägg kommer jag skriva väldigt lite om min omgivning och vad som har hänt.... om jag skall vara helt ärlig så har det sedan senaste inlägget (för två dagar sedan) inte hänt mycket alls. :(
 
Ni vet säkert vad som hände senast i denna saga. En eldsprutande drake uppenbarade sig när hjälten och prinsessen hade fallit i varandras armar. Men nu är hjälten utslagen av draken och prinsessn är "kidnappad". Men då detta är en saga så kan det mest annorlunda saker hända. Prinsessan ger draken en puss på munnen och precis som i andra sagor (fast nu är det en drake och inte en padda) förvandlas han till en prins.
Så nu har det kommit en annan prins istället för den nu utslagna prisen/hjälten... eller? 
 
Nu börjar ju detta bli en riktigt spännande saga. Hur har det gått med den ursprungliga hjälten? Är han verkligen död? Och vad tycker prinsessen?

Fakturor

 
 
När man tycker att tillvaron kan kännas tung, ja då kommer det - lite mer fakturor/räkningar.
Kan inte direkt påstå att jag ligger och drömmer positiva drömmar om dessa räkningar. Men egentligen skall jag inte klaga allt för mycket, räkningarna är ju inte speciellt stora.... inte speciellt stora, det är ju inte mina inkomster heller. Men men,, vad göra? Trots allt är det inget att gräva ner sig för.
 
Den egentliga anledningen till att jag sitter här och skriver idag är för att jag tänkte "fortsätta" på min saga som jag påbörjade i mitt senaste inlägg (Dagens dilemma). Eller ja... egentligen var det tänkt att sagan skulle vara slut, men allt blir i sagans värld inte riktigt som man kan tro.
Personer i min omgivning har velat att jag skall berätta vidare på denna saga. Va den slut där jag slutade eller kom något mer?
Okey jag skall berätta vidare lite på denna saga.
Alla levde Inte lyckliga i alla sina dagar. Vi trodde ju att "hjälten" fick sin "prinsessa" men så var det inte riktigt.
Just när "hjälten" fick sin "prisessa" uppenbarade sig den hemska eldsprutande draken. Draken kidnappade prinsessan, efter att ha slagit ut hjälten..... *i bakgrunden kan låten "Love hurts" höras med Nazareth*.
Nå, hur slutade detta?
Sagan är uppenbarligen inte helt slut - dog hjälten?
 
 
Fortsättning på sagan följer.....
 
Blev det som Nazareth sjunger "Love is just a lie"?

Dagens dilemma

Om några månader (24-25/11) är det tänkt att jag skall medverka i en tävling... ja detta är ju inte speciellt märkvärdigt. Att jag sedan lyckas få med mig fler personer från min klubb är ju inte heller märkvärdigt. Om jag sedan lyckas få med mig 5st personer från min klubb... är ju lite annorlunda, det är bra men ingen skulle bli speciellt förvånad över detta. Att dessa 5 personer alla är kvinnor skulle få resten av Sverige att tappa hakan.

Vad är det då för tävling?
Och varför skulle så många tappa hakan över detta?

Det hela är en shogi-tävling (shogi = japanskt brädspel) och antalet kvinnliga spelare i Sverige utanför Trollhättan är ganska precis 2st. Säger jag då att det utanför Trollhättan bara finns 2st då kommer de att bli väldigt förvånade/förbryllade om det kommer 5st från Trollhättan. Nåväl, det är ännu inte helt klart att alla följer med.
Skall säga det att mitt eget spelande (övar en del på nätet) går minst sagt ganska dåligt men går spelandet dåligt så går klubben i Trollhättan (lag är ordförande) ganska bra.

Har det hänt något mer?

Ja, det kan det ha gjort.....
Mitt kärleksliv har legat på en nivå mellan 0 och 0, eller med andra ord "Helt dött!.
Nu kan det dock ha hänt något........ något positivt. Just nu vet jag inte riktigt vad jag skall tro eller ens våga hoppas på.
Men det finns en möjlighet att detta slutar som i en saga - alltså, så levde de lyckliga i alla sina dagar.
Och just så skulle jag vilja att det slutar.

Kontaktperson

Igår (=onsdags) fick jag tillfälle att träffa min nya kontaktperson och detta möte blev allt lite speciellt. Först skall sägas att jag spelar gärna olika brädspel så om de spelade något brädspel skulle definitivt inte vara något negativt... men det är klart, jag kan inte ha det som krav. Hur som helst, nu skulle jag träffa en tjej som kunde spela schack (hur bra hon va fick jag inte veta). Om hon hade varit bra så skulle jag troligtvis känna till henne så det trodde jag nu inte... men men... mina tankar skulle snart ställas på sin ändå.
Tidigt när vi träffades sa hon att hon är inte speciellt bra, det var nu ett tag sedan hon hade spelat.... det skulle visa sig att hon inte visste hur pjäserna gick.
Hur som helst så kunde ju brädspel kunna vara roligt att spela.
Nu är det förvisso inte schack som jag lägger ned speciellt mycket tid på utan det är det det japanska brädspelet "shogi" ("shogi" är nära släkt med det som vi i västvärlden kallar för schack).
På måndag kommer så det slutgiltiga beskedet om hon blir min kontaktperson eller inte.

Helgen som just passerade har jag spelat lag-SM i shogi. Mitt framträdande i denna tävling var tyvärr ett av de sämsta som jag har gjort...rent resultatmässigt i alla fall.
Jag kan dock glädja mig åt att de två andra personerna som ingick i mitt lag var två av "mina" elever och för båda dessa två gick det riktigt bra. :)

Matlagning


Imorgon är det så åter dax för kocken Robert att agera.
Då kommer det att bjudas på:
Huvudrätt:
Grön soppa med räkor
Efterrätt:
Vofflor

Man kan ju säga det att begreppet "Grön" kan ju innebära i stort sätt vad som helst men nu blir soppan grön, framför allt på grund av att den innehåller gröna ärtor (och lite sallad och salladslök).

Annars just nu tänker jag mest på helgens lag-SM tävling i Göteborg (och just nu tror jag eller i alla fall hoppa) att det hela kommer att gå riktigt bra, min förberedelse har ju gått katastrofalt dåligt. :(

RSS 2.0