Då va 2013 slut

Ja, hur va egentligen 2013?
I ärlighetens namn så var det inte något bra år.
Det fanns vissa ljusglimtar på året, men de var onekligen ganska få. 

Arbete:
Ja, under detta året så har jag lämnat dessa lite meningslösa jobb (om man nu skall kalla det för jobb) till en tillvaro som HELT sjukskriven. Som sjukskriven finns det både för- och nackdelar... men nackdelarna är ju fler.

Ekonomi:
Som sjukskriven blir man inte allt för rik, men jag klarar mig.

Sjukdomsmässigt:
Jag kan inte påstå att jag har märkt av någon betydande förändring men tyvärr har man kunnat se förändringar i huvudet med hjälp av MagnetRöntgen. Detta har fått till följd att jag kommer att startna med en ny medicin... igen. Denna medicin var för mig helt okänd innan jag fick veta att det är medicinen som jag skall (förmodligen) få börja med. 
Nyfiken som jag är har jag frågat på "facebook" om någon visste något om "Gilenya". Några har allt veta lite.... och jag har hittils bara hört positiva saker om denna medicin. Kan sägas att "Gilenya" skall tas varje dag men till skillnad från tidigare medicin (Avonex) som man tog som spruta en gång i veckan tar man "Gilenya" som tablett,
Jag har tidigare sökt om att komma till en rehabilitering på Teneriffa 2013... jag kom inte dit, jag fick åka på rehabilitering i Värmland istället.
Visst, detvar ju inte vad jag hoppats på men faktum är att rehabilitering i Värmland (På Fryk Center) var allt riktigt bra. Faktum är att jag fick en del gång-träning och jag gick faktiskt hela 80 meter i ett sträck! (låt gå att jag då hade två kryckor när jag gick denna sträcka)

Kärlekslivet:
Tidigare år har man ibland varit positiv och ibland negativ men nu nu är dessa "ojämnheter" borta för nu är jag negativ hela tiden.

Övriga aktiviteter/intressen:
(Shogi-)klubben som jag har lett i 12 år nu är förnärvarande på väg att dö.

 
Och hur blir 2014?

Arbete:
En mycket bra fråga... som jag troligen kan svara på, jag kommer troligen att förbli sjukskriven.

Ekonomi:
Läs under "övriga aktiviteter"

Sjukdomsmässigt:
Det kommer att bli väldigt spännande och se hur medicinen "Gilenya" kommer att påverka mig.

Kärlekslivet:
Jag tror att jag nu har lärt mig att inte tänka på kärleken, inte på överskådlig framtid i alla fall. Men men, när man spm minst anar det så kanske kärleken uppenbarar sig.

Övriga aktiviteter/intressen:
Vad kommer att hända mer under 2014?
Jag kommer att flytta (i början av nästa år), jag har redan blivit beviljad en annan lägenhet och en flytt kommer allt att bli spännande.
Jag skrev tidigare i år att jag hade fått upp ögonen för ett antal resor och jag skulle 2014 genomföra åminstone 2 av dessa. Men med tanke på flytten ser jag det som så att detta inte gäller längre.
Denna lägenhet ja, den har en ganska hög hyra men jag tror(/hoppas) allt att jag kommer att klara det).

Nu skall det bestämmas

 
 Jag har nämnt det innan men jag gör det ändå igen.
Det gäller då givetvis en viss lägenhet. Jag har tidigare berättat om att lägenheten (som jag har spanat in) är ganska dyr, men jag har ändå räknat på om lägenheten är FÖR dyr. Ja dyr är den men är den "FÖR" dyr. Nu har jag verkligen försökt att få fram information om, om jag verkligen skulle klara av detta. Otroligt nog så tror jag nog idag att jag skulle klara denna "avgift". Imorgon gör det sista (?) provet för att se om jag skall gå vidare med denna flytt.
Imorgon vet jag (förmodligen) mer....

Vad har hänt?

Bra fråga... vad har egentligen hänt? Några saker har allt skett.
Jag tror att jag tidigare har skrivit om att jag nu har tittat på en lägenhet. Sedan dess att jag tittat har jag också blivit kontaktad av "eidar" som är de som har hand om denna lägenheten och de talade om för mig att turen gick till mig, om jag vill flytta in i denna lägenhet så kan jag göra det (i början av nästa år). Det är också något som jag vill... även fast hyran är ganska hög. :-(

Vad mer, något mer som hänt?

Tidigare här har jag skrivit om en rullstol med växlar och nu har jag fått prova den igen. Numera har jag så denna rullstol hemma hos mig, allt för att nu skall den provas.
Personen som är min kontaktperson på detta företag som tillverkar dessa stolar berättade idag att denna rullstol har nu fått en "CE"-märkning. (hoppas jag nu kommer ihåg denna "bokstavsbenämning" rätt). Jag är den absolut första personen utanför företaget som får testa denna rullstol. :-)

Här igen


Nu var det allt ett tag sedan jag senast var här, ca 2.5 veckor sedan.
Men jag har inte dött, det får ni inte tro. Lite smått o gott har allt hänt sedan senast och för all del så händer det allt lite fortfarande.

Jag har hunnit med ett julbord (jag vet, det är inte mycket att bara ha varit på ett julbord). Jag gjorde misstaget likt en "nybörjare" att äta lite väl mycket. Mmmm, faktum är att jag började med förrätten (som sig bör) för att sedan gå på efterrätten... men huvudrätten lyckades jag glömma/"missa".
Men något mer borde jag gjort... eller?
Nja, något har jag allt gjort, men inte så fasligt mycket. Har förvisso planerat kommande middag som jag skall ha här hemma. Middagsgästen ville dock skjuta på det hela någon/några veckor. Lyckligtvis har jag ännu inte köpt några matvaror... bara vinet. :-)
Lite kul att jag av denna matgäst har ryktet att alltid göra så god efterrätt. Till kommande middag kommer jag inte att göra henne besviken, för det kommer även då att bli en riktigt god efterrätt.

Men vad är det som händer fortfarande?
Jag tittar ju efter en annan lägenhet och ganska nyss (=idag) fick jag vetskap om en lägenhet inne i centrum. En lägenhet som jag har ringt om för att försöka ordna en visning. Denna person (som står för visningen) var tyvärr inte inne för stunden men jag får försöka igen inom kort.

RSS 2.0