Osäker på vad jag vill

 
 Det har nu gått 2 dagar sedan jag slutade följa läget/priset på lägenheten jag tidigare har skrivit om.
Nu är det bara till att försöka glömma den, för kanske kommer det fram någon annan. Trots allt klarar jag mig hyffsat i den lägenheten jag har idag... men något helt annat framkom i dagarna. Nåja, något helt annat är det ju trots allt inte. Nämligen en annan lägenhet. Men jag har inte tittat närmare på denna lägenhet och jag vet inte ens vad den kostar eller vad hyran är MEN den ligger på Teneriffe!
Frågan är om jag verkligen skulle våga flytta dit... just nu är jag verkligen osäker.

Lägenhetsvisning V

Nu har jag kunnat fatta ett definitivt beslut om huruvida jag skall "gå vidare" angående den lägenheten som jag har skrivit om de senaste dagarna. Priset på denna lägenhet har fortsatt att stiga och numera är priset högre än vad jag kan mäkta med, jag har alltså beslutat mig för att jag vill inte ha denna lägenhet, inte till detta priset i alla fall. :(

Lägenjetsvisning IV

Idag har jag så ordnat ett lånelöfte från banken och imorgon skall det ringas till försäkringskassan för en sista koll. Ett nytt problem har dock dykt upp, ja priset har ju börjat stiga allt mer och min personliga övre gräns kommer snart att nås. Dessutom så finns det fortfarande ett ental spekulanter kvar vilket kan innebära att priset kan fortsätta att stegras och om det stegras mycket mer så kommer jag troligen att vara en av de första som får kasta in handduken, Men förhoppningsvis blir det inte så, förhoppningsvis kommer lägenheten i min äga... förhoppningsvis i alla fall.

Lägenhetsvisning III

 
Igår (torsdags) var jag på en visning på en lägenget, en lägenhet som jag också gillade. 
Idag har jag så besökt banken för att höra om jag skulle kunna få några lånegarantier... men det fick jag inte, eller hur blev det?
På måndag skall jag till banken igen för att höra om jag kan få en lånegaranti - ja, ni läsare tycker kanske att jag bara är jobbig MEN det är faktiskt banken som ville att jag då kommer tillbaka. 
 
På måndag ja. Tills för bara en knapp timma sedan hade jag tre (3) möten planerade på måndag MEN för en knapp timma sedan ringde de från NÄL (=sjukhuset) och sa att mitt möte där på måndag har fått ställas in. Det droppet jag skulle ha fått då är i nuläget inte att rekomendera för min del, jag ska då få börja med en annan medicin istället för detta dropp, när jag skall börja med denna medicin är i nuläget inte klart. :(
 
På något sätt känns det som att jag mestadels lever som i ett frågetecken. Tidigare var jag lite osäker över lägenheten men numera är jag osäker på om jag får lånegaranti. Utan lånegaranti så kan jag inte få (köpa) lägenheten. Denna osäkerhet är förvisso inte något som jag kan påverka... tror jag i alla fall.

Lägenhetsvisning II

Igår skrev jag om att jag idag skulle titta på en lägenhet för att eventuellt köpa den.
Nu har jag tittat på denna lägenhet och jag tyckte verkligen om den. Att en aningen funktionshindrad dam hade bott där tidigare gjorde inte saken sämre. Många av de problem som man först kan komma att tänka på såsom lister mm var redan åtgärdade. Faktum är att jag tyckte verkligen om lägenheten.
Utgångspriset på denna lägenhet var också helt acceptabelt... ja kort sagt fanns det inget negativt,,,, eller? En liten sak gör att jag kan bli lite "rädd". Till denna visning hade det kommit 10-15 personer. Detta kan få till följd att priset kan gå upp ganska mycket, fler kan ju komma på idén att lägga ett bud.

Lägenhetsvisning

Imorgon skall jag titta på en ny lägenhet för en eventuell flytt. Jag TROR att det börjar bli dax att "röra" på sig lite (har bott här i drygt 8 år).
OM jag skulle gilla lägenheten och OM det till slut blir så att jag skulle flytta dit då skulle det onekligen bli ett litet steg i mitt liv. Idag bor jag ju "bara" ca 323 meter från mina föräldrar men vid en eventuell flytt blir det mycket längre. Visst, vi skulle då fortfarande bo i samma stad men nu skulle jag få klara allt själv... med "allt" menar jag framförallt matlagning (idag äter jag hos föräldrarna nästan varje dag), tvätt - all tvättning skulle jag få sköta själv, idag är det då rakt inte så. :I
Morgondagen blir onekligen en spännande dag....

Mat mm

 
Först skall sägas att nu har jag en ny middag planerad:
 
Förrätt/huvudrätt
Grillad karré med curry och banansalsa
 
Efterrätt
Kärleksmums och även rosendoftande kokoskakor med pistaschnötter
 
För egen del tycker jag att det låter som att det kan bli riktigt gott...MEN, menyn är nu klar, dock är inte datumet för när middagen skall tillagas klart ännu.
 
Ja, just nu ser allt tillvaron... helt okey ut.
I maj har jag två tävlingar att se fram emot (där jag skall annordna den ena på egen hand. I maj skall jag också få besked om jag blir skickad till Teneriffa för rehabiliterigsträning... ni kan säkert förstå att jag gärna skickas dit. OM jag blir skickad dit så kommer jag att bli skickad dit i slutet av året, det skulle betyda att jag får byta bort kylan här i Sverige mot värmen i Spanien.

Försäljare

 
Alldeles nyss avslutades mitt samtal med en försäljare. En försäljare som försökte få mig att börja prenumerera på bingolotter.
Hade det varit för ett par år sedan så hade jag kanske börjat spela på bingolotto igen. Fast det är klart, försäljaren försökte med det "fina" säljargumentet att de hade en så kallad vinstgaranti.... på ren svenska innebär det att om man köper (exempelvis) tre lotter så är det vinst på minst en av dem..... ja, vad man vinner på denna lott är okänt men förmodligen vinner man på denna lott en ny lott. :(
Jag har genom åren köpt allt för mycket lotter,,,utan att vinna något (jag räknar inte vinstlotter där man vinner en ny lott som vinst). 
När jag tänker efter så minns jag är jag för ett antal år sedan vann 1100kr. Det var en vinst som jag kunde leva på länge, men med tanke på alla köpta lotter som jag har köpt har jag ju säkerligen gått minus.
Lite tråkigt får jag säga det att man "vinner" på att INTE köpa några lotter.
Men det är klart, om man har köpt en lott så kan man ju för ett ögonblick drömma om en vinst.
Faktum är, denna "dröm" har jag fortfarande, jag har ju en stående lottorad... och denna lottorad har inte gett mig många pengar, men man kan ju drömma om en storvinst i alla fall, att drömma kostar inget.

Sorgligt men sant

Det är nu 2013, år 2001 startades shogiklubben i Trollhättan, men frågan är om klubben nu lever lite på "övertid"?
Varför säger jag så här?
Intresset för klubben är idag bra litet... och klubben blir allt mindre. :(
Till 2011 tänkte jag försöka öka intresset lite genom att starta en så kallad par-mix-tävling. Par (en man och en kvinna) skall då möta varandra. I Sverige har liknande tävlingar aldrig kunnat genomföras av den anledningen att det finns för få kvinnor som spelar shogi. Antalet kvinnor har inte varit det stora problemet i Trollhättan, här är det brist på manliga spelare... och till i år har det även blivit brist på kvinnor.
OM tävlingen (den 18 maj) inte kommer att kunna genomföras så tror jag tyvärr att tävlingen har dött för gott. :(

Jag är även lite aktiv på managerzone.com men nu när det är dax att betala en ny medlemsavgift så vet jag inte. Kostnader hit och kostnader dit. Detta spel har blivit allt för mycket kostnader.... frågan är nu om mitt "lag" i detta spel skall temporärt läggas ned.

Frågan är då VAD jag skall spendera min tid med och shogi-spelandet kommer att minska så mycket och managerzone kommer inte att ta min tid och den 16:nde april skall det beslutas om jag skall bli HELT sjukskriven. Blir jag det så finns ju risken att jag kommer att bli helt "förslappad".
Nu är verkligen frågan VAD jag skall göra...

Mat på fredag

Precis som rubriken säger så blir det nu mat igen.
Ja, mat blir det förvisso varje dag men på fredag är det dags för gäster igen. När det blir gäster blir det också lite (eller rättare sagt "mycket") bättre mat som då skall tillagas. Skall man äta själv så blir det ju trots allt enkel mat..... eller ja, det blir väldigt enkel matlagning.
Men på fredag är det så dax för gäster igen, då kommer jag att bjuda på:

Förrätt/huvudrätt
Apelsinstekt kycklingfilé med oliver

Efterrätt:
Citron- och myntakaka

Har ju fått se bilder på denna mat... och det ser verkligen gott ut och mitt mål blir då givetvis att maten som jag ordnar blir minst så god. Fast förhoppningsvis blir det än godare.

Vad tycker ni läsare om denna meny? Låter det inte gott? :)

RSS 2.0