Lite blandat + veckans dikt


Ja vad skall jag egentligen skriva här?
Innan jag skriver något annat så skall jag nämna att jag spelar ett spel på internet där jag ska coacha ett fotbollslag. Något som har blivit anmärkningsvärt med detta spel är att då mitt lag (i spelet) har haft det tufft rent ekonomiskt så har även jag haft det tufft (i verkligheten). Nu har mitt fotbollslag börjat kravla sig upp på "säker" mark (rent ekonomiskt) och detsamma gäller för mig i verkligheten.
Det är nästan hemskt så bra det har passat ihop, när mitt lag går bra (rent ekonomiskt) så gör även jag det. När laget har det tufft så har även jag det... men just nu ser mitt lag en ljus framtid, förhoppningsvis gör även jag det. :)

Inte heller denna vecka har det hänt så mycket i detta liv (i verkliga livet) men nästa vecka tror jag att mer kommer att hända. Om något verkligen händer så kommer jag att skriva om det här... nästa vecka alltså.

I börjat av denna vecka lagade jag mat (som ni kanske har läst) och nu har mina matgäster hört av sig och vill ha receptet till denna efterrätt. Jag tolkar detta som att de verkligen gillade efterrätter (en citronparfait) och det bör jag nog inte tviva över för det blev verkligen god.


Veckans dikt:

-----

Att få vakna av hennes varma andedräkt
Att få pussa på hennes lena kind
Att få se henne i ögonen när hon vaknar
Att få känna hennes kind mot din
Att få höra att hon älskar dig
Att få starta dagen med en het kyss
Ja, tänk er......


Middagen är nu förbi


 Ja, det som jag tänkt en del på de senaste dagarna är det som ni kanske har läst i min blogg en egenhändigt gjord middag. Det var första gången som vi vid matbordet var fyra personer (jag + tre gäster). Maten blev... riktigt god, eller ja - huvudrätten med fisk den blev allt helt okey, men inte mer.
Efterrätten (en citronparfait) däremot blev (enligt egen uppfattning) jättegod. Dessutom tyckte även mina gäster att det var riktigt god.

 Efter denna middag hade jag inte mycket att göra. Slog då på tv:n och handbollen mellan Sverige - Serbern.
Precis som mot Polen började de bra men sedan blev det allt sämre.
Ja, nu är Sveriges chans att gå vidare i hanbolls-EM ganska precis 0%

 Nä, nu är det bara till att försöka blicka framåt... ja man får ju försöka i alla fall. Och ser man på, ett brev från försäkringskassan, nu var det äntligen så att jag blev beviljad "bostadstillägg". Men så stod det inte alls i detta brev, nästintill tvärtom faktiskt. Det stod att inom kort tar min sjukersättning slut. Nu är det alltså dax att bli frisk. :( Skitkul skämt. :(

Planer + veckans dikt


 Kom precis hem från affären där jag har handlat mat, mat som jag behöver till måndagens middag.
Jag har för visso vid ett antal tillfällen tidigare lagat mat till olika personer.
På måndag skall så bli nästa tillfälle då jag ska laga mat. Det kommer då att komma 3 gäster (alltså 4 personer med mig) och så många har aldrig tidigare kommit.
Ett första problem blir då var vi ska sitta. Trots allt så mitt problem är ju att finna tillräckligt med stolar,
Nåväl, jag har ju 2 traditionella stolar och 2 stolar med hjul under... alltså har jag så jag klarar mig.

På måndag kommer mina föräldrar och min flickvän och då får jag ju faktiskt försöka göra något extra gott... eller nåja, något gott i alla fall.
Det jag kommer att bjuda på blir: 

Huvudrätt:
                     Basilika- och citrontoppad fisk
Efterrätt:
                     Citronparfait med frukt

Hoppas nu att det blir lika gott som det låter, för visst låter det gott?

.....

Dagens dikt:

Ensam sitter jag här
jag håller dig så oerhört kär
Ensam sitter jag här, känner mig lam
snälla bota mig, ge mig en kram

Ensam sitter jag här och tänker
kärleken till dig, ja den mig sänker 
Ensam här jag tänker, att till dig jag far
innan någon annan från mig, dig tar

Ensam sitter jag här så tyst
bara hoppas o önskar att av dig bli kysst
Ensam sitter jag här och tänker, fantiserar om dig
jag hoppas att du vid någon enstaka gång tänker på mig

Veckans dikt



När hoppet har övergått i tröstlöshet
När ensamheten smyger sig på
När hjärtat gråter blod
Vad gör man då?


Bostadstillägg?



2012 har inte pågått i många dagar just nu men jag vet inte om jag kan påstå att 2012 kommer att bli ett bra år... eller inte. Hur som helst. Detta år inleddes med att försäkringskassan (eller vilka det nu är) gav ett avslag på min ansökan på nytt bostadstillägg. Mitt tidigare har nyss gått ut och det var dax att söka det på nytt.
När man nu söker detta skall ju ALLA intäkter vara med. Jag hade missat lite. Mina aktier hade jag inte haft med och de har ju gett en del i utdelning. 2011 hade den totala utdelningen EFTER skatt varit på 206kr och denna extra "förmögenhet" hade jag inte haft med (trodde inte att man behövde det) och det i sin tur hade gjort att jag inte fått något bostadstillägg över huvud taget. Nåväl, jag har nu överklagat OCH även skickat men papper (utskrivna av banken) på mina aktier. Jag hoppas nu att jag kan få bostadstillägg. Trots allt är det ganska mycket pengar för en person som känar lite...väldigt lite. :(

RSS 2.0