Vad har hänt?

I lördags (26/5) geomfördes en mycket spännande tävling. Det var en så kallad "Par-Mix-Tävling" i det japanska spelet shogi (= inte helt olikt schack). I en Par-Mix-Tävling ska man precis som namnet avslöjar spela i ett par (1 man + 1 kvinna) och de båda skall göra varannat drag UTAN att prata med varandra (man måste alltså vara lite samspelta).
Att få ihop tillräckligt många personer som är intreserade av detta är svårt.
Att samla ihop kvinnor till denna tävling är än svårare.
När nu detta är så svårt skall man dessutom tänka på att man bör få ihop 4st par för att kunna genomföra en sådan tävling.
Jag har vid flertalet tillfällen mötts av kommentarerna att "Detta är omöjligt".
Inte utav att jag blir lite extra inspirerad utav detta. Att få visa omgivningen att trots att något sådant här kommer att bli svårt... så är det inte omöjligt.
Faktum är att en sådan här tävling anordnades förra året (21 maj) och då blev det så stort för att detta var FÖRSTA GÅNGEN DETTA GENOMFÖRDES I EUROPA. Till detta år inleddes planerna allt annat än bra för två par (som var med föregående år) visade sig inte vilja vara med. Vad skulle vi då göra nu? Nåväl, den som söker efter "nya" par, han finner. Resultatet av detta blev något så annorluna som att vi i Trollhättan fick brist på manliga spelare. Det borde ju ha varit brist på kvinnliga spelare MEN så blev inte fallet. I just Trollhättan lyckades 4 kvinnliga spelare finnas... men bara två manliga. Resultatet av detta blev att två manliga spelare fick "lånas" in, en från Göteborg och en från Stockholm.
Resultatet i tävlingen visade att OM de både i paret hade spelat tillsammans tidigare så kände de varandra lite bättre så då blev det också ett bättre resultat. Nåjå, två av de fyra paren hade spelat med varandra tidigare och de båda paren kom också etta respektive tvåa och de nya paren kom trea och fyra.
Lite stolt får jag säga att jag var del i det paret som vann hela tävlingen.
Föregående år kom vi sist och i år vann vi, snacka om en viss förbättring. :)
Sveriges shogiförbund har även blivit lite imponerad av denna tävlingsform så diskussioner har redan kommit upp om att denna tävling skall få en SM-status - det skulle i så fall bli SM i "Par-Mix". :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0