Snart så

Nästa lördag (18:nde maj) är det dax för den tredje upplagan utav GPMT (=Guldgeneralernas Par-Mix-Tävling) och just nu bör vi bli fler (vi behöver en kvinna till). Om vi inte får tag i en kvinnlig spelare tror jag ju faktiskt att vi skulle kunna gå vidare ändå.
Men ett annat bekymmer har tyvärr visat sig. Förbundet blir allt mindre, klubbarna blir allt mindre och även färre. Tyvärr känns det så nu att jag minst sagt "bär" klubben i Trollhättan. OM jag skulle försvinna så skulle klubben dö (sorgligt men sant)!
Tyvärr är det samma med fler olika brädspel... se exempelvis "schacket", det blir successivt allt mindre. Färre blir intresserade och istället väljer många någon form av dataspel istället.
"GPMT" är en tävlingsform som är format av spelat shogi, shogi som är en japansk variant utav schack. Man kan givetvis fråga sig varför man spelar shogi... det finns ju ändå inte någon som spelar shogi. FEL - Ca tio miljoner japaner spelar detta spel och de som är absolut bäst på detta spel är också proffs och de bästa av proffsen tjänar snuskigt mycket pengar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0